fredag 23 juli 2021

ALLSÅNG PÅ SKANSEN och lite annat.

 

ALLSÅNG PÅ SKANSEN och lite annat.



I tisdags tittade jag på Allsång på Skansen. Ett trevligt program om man bortser från vissa inslag.

Något som är helt onödigt att ha med är den där DUO-appen där linslusar gör allt för att visa upp sig utom att sjunga, ett helt onödigt fladder som bara stör och tar fokus från själva idén med konceptet allsång.


Bland de gästande artisterna var Vikingarna och Christer Sjögren som framförde låten BLUE HAWAII, och jag säjer bara… FY FAN för Christer Sjögren! Inte för att han och Vikingarna spelade och sjöng dåligt. NÄ NÄ NÄ, dom gjorde det bra, medryckande och med bravur. Grejen är låtvalet, jag har texten i skallen och sjöng med från första till sista tonen. Sen dess mal melodin som ett kvarnhjul i min skalle dygnet runt, i dröm och i verklighet. Det går bara inte att få ur den ur skallen. Det är inget fel på varken text eller melodi, det är en längtan till kärlek och en härlig upplevelse.

Nu har jag sovit dåligt i två nätter på grund av detta och går runt som en vandrande zombie på dagarna. Inte ens när jag tog av mej hörapparaterna, tog på mej hörselskydden och drog igång gräsklipparen kunde den överrösta den inre rösten. Tur för grannarna att jag bara har låten inneboende i skallen och inte går runt och ”sjunger” i högan sky. Nu fick jag en tanke så här i efterskott… Hm… Jag skulle kanske ha låtit bli att ta ut hörapparaterna och inte tagit på hörselkåporna, då hade kanske gräsklipparen tagit över?!

Nåväl, nu är det som det är. Det är väl bara att bida tiden tills något annat fastnar i skallen. Jäkla tur att det inte var nån rapp-låt som fastnade för det är verkligen inte MIN grej. I mina öron är det bara O-låt!!!

Att jag kan hela texten till BLUE HAWAII är att jag framförde den i farsen: STÖRTLOPP OCH FAMILJELYCKA i Lekebergsreyn på Sparbanksbörsen i Fjugesta 2014. Att jag skrev framförde och inte sjöng är att jag är självkritisk och kan inte alls jämföra mej med Christer Sjögren.

Om du klickar på videolänken så bjussar jag på min version av…TADAAA:

BLUE HAWAII.

https://www.youtube.com/results?search_query=blue+hawaii+morgan+deile

Håll tillgodo.

//Korv-Mojje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar